• Hans de Bruin Tuinen

  • 1

logo hans de bruin new

Tuinonderhoud

Vindt u het ook zo heerlijk ontspannend om in de tuin te werken? Zeker als de eerste zonnestralen zich laten zien en al het nieuwe leven ontwaakt uit de winterslaap, kan het heel lonend zijn om flink de handen uit de mouwen te steken! Snoeien van de beplanting is vanaf het begin belangrijk. Bij onderhoud hoort schoffelen, wieden, grasmaaien, bemesten enz. Bij lekker weer leuke karweitjes om zelf te doen...

Maar bij minder goed weer moeten deze taken ook uitgevoerd worden. Laat dit werk niet liggen totdat het weer beter wordt, want dan bent u te laat. Schakel de professionele hulp in.

Wilt u gewoon genieten van uw tuin? Dan kunnen we ons voorstellen dat u soms opziet tegen het zwaardere onderhoudswerk, zoals snoeien en het verzorgen van bomen en heesters, omplanten van vaste planten. Wellicht vindt u het ook moeilijk om het prachtige tuinontwerp dat ooit bij u werd gerealiseerd, even krachtig te houden als weleer. Een verwildering ligt immers snel op de loer als we niet voortdurend bezig zijn met onderhoud. Mocht u daarbij zo nu en dan eens wat hulp van een echte vakman willen inroepen, neem dan vrijblijvend contact op met Hans de Bruin Tuinen.

Al meer dan 25 jaar is het plezierig samenwerken met de hoveniers van “hans de bruin tuinen” te Bingelrade: van renovatie tot vakantiebeurt en van tuinwerkbegeleiding tot jaarrond onderhoud.  

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek over onze mogelijkheden? Dan horen we graag van u.

Onkruidbestrijding

Omdat we graag milieuvriendelijk werken, gebruiken we geen bestrijdingsmiddelen om bijvoorbeeld onkruid te verwijderen. Bij Hans de Bruin Tuinen worden borders handmatig met schoffels en hakken onkruidvrij gemaakt, de bestrating maken we onkruidvrij met krabbers en/of een borstelmachine.

Robotmaaier

Wanneer u een robot maaier koopt zal er ook een uitgebreide installatie plaats moeten vinden. Zonder installatie zal uw robot niet gaan maaien. Deze installatie vereist de nodige kennis en expertise. Hans de Bruin Tuinen heeft deze kennis en expertise in huis en kan uw robotmaaier perfect afstellen voor elk gazon. We kunnen zelfs instellen dat uw gazon aan de voorkant van huis en aan de achterkant van uw huis onderhouden wordt met 1 robotmaaier.

Laat u vrijblijvend adviseren door Hans de Bruin. Wij kunnen de gehele installatie en het onderhoud voor onze rekening nemen, zo heeft u geen omkijken meer naar uw gazon. De installatie omvat de volgende onderdelen:

 

  • Het te maaien gazon wordt opgemeten
  • Het basisstation wordt opgemeten en we zoeken een geschikte plaats voor de basisstation
  • We plaatsten de omtrekkabel
  • We installeren de robotmaaier
  • We testen de maaier en geven u een duidelijke uitleg

Regenwater opvang

Water en Nederland zijn al heel veel jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wist u dat in heel Nederland jaarlijks gemiddeld tussen de 700 en 900 millimeter neerslag valt? Het is toch zonde als we dat water gewoon door het riool weg laten lopen.

We kunnen dit kostbare water ook nog voor vele doeleinden gebruiken. Denk aan water voor de planten of het gras. Zo worden de waterzuiveringsinstallaties veel minder belast en kunt u jaarlijks heel veel water, en dus ook geld besparen. Maar als u dat kostbare water ook kunt inzetten voor bijvoorbeeld het spoelen van uw toilet, het wassen van uw auto of om er een was mee te draaien, dan bespaart u nog meer.

Hoe gaat dat in zijn werk? Het regenwater wordt in een ondergrondse put opgevangen. Een tank, speciaal voor dit systeem gemaakt, wordt ingegraven waarna er een filter in geplaatst wordt. Het water wordt gezuiverd zodat er enkel helder water in de tank aanwezig is. Tanks zijn verkrijgbaar vanaf 10 kuub. Het opgevangen water kan voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. Het water wordt middels een pomp uit de tank gehaald. Wanneer de tank vol is zal het overbodige water naar het riool afvloeien. Het water is iets minder helder dan kraanwater, maar kan prima gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet en gebruik door de wasmachine. Het water bevat geen kalk, waardoor er geen kalkaanslag plaatsvindt in uw toilet of in uw wasmachine. Dit gezuiverde regenwater is niet geschikt als drinkwater.

Door regenwater op te vangen loopt het riool loopt minder snel vol en uw waterverbruik zal drastisch afnemen. Dit merkt u al snel op uw eindafrekening. Voor deze manier van regenwater opvangen geldt ook een subsidieregeling. Wij adviseren u graag over deze regeling.

Contact met Hans de Bruin Tuinen

Hans de Bruin Tuinen

Geerstraat 35

Tel.: 046 - 44 25 151

6456 AK Bingelrade (Limburg)

info@hansdebruin.nl

www.hansdebruin.nl